
Kuva: Matleena Vartiainen
TANJA HÖKKÄ
Laulamiseen ja laulunopetukseen intohimoisesti suhtautuva kiiminkiläinen nainen, yrittäjä, äiti, laulunopettaja, musiikkipedagogi AMK ja klassinen laulaja.
Lupaa, että kehität lauluääntäsi, vahvistat itseluottamustasi ja edistät kokonaisvaltaista hyvinvointiasi ammattitaitoisessa ja turvallisessa laulunopetuksessa.
Unelmoi elämästä, jossa on balanssissa laulunopetus, laulutaiteilijuus, perhe ja oma hyvinvointi. Luonteeltaan helposti innostuva, positiivinen, energinen ja rauhallinen. Vahvuuksia oppimisen ilo, ystävällisyys, luovuus, arviointikyky ja uteliaisuus. Rakastaa musiikin lisäksi perhettään, kirjoja, elokuvia, luontoa ja nykytanssia.
Laulunopetuksessa vahvuutena klassinen laulutyyli ja kannattaa ehdottomasti positiivista pedagogiikkaa. Opetuksessa näkyy ihmisen huomioiminen kokonaisvaltaisesti: kehomieliyhteys, hermosto ja hengitys. Opetustapa oppijalähtöinen ja sensitiivinen.
Valmistui keväällä 2024 musiikkipedagogiksi Oulun ammattikorkeakoulusta pääaineena klassinen laulu ja sivuaineena klassinen piano. On pienestä asti rakastanut laulamista ja laulanut kuoroissa koko ikänsä.
Aloitti yksinlaulun harrastamisen vuonna 2014 Virve Karénin opissa ja lopulta intohimo laulamista kohtaan johti ammattiin musiikin parista. Se vaati monen haitallisen uskomuksen purkamista, mutta nyt toteaa ihmeekseen olevansa unelma-ammatissaan.
Opettajia ja mentoreita matkan varrelta: Maija Lauri, Henna-Mari Sivula, Virpi Räisänen, Virve Karén, Outi Nissi, Soile Isokoski, Airi Tokola, Markku Liukkonen ja Heikki Pellinen.
Ammattikorkeakoulun opinnäytetyö käsittelee toista intohimon kohdetta eli mielen ja ajattelun kehittämistä; laulajan psyykkistä valmentautumista. Sitä varten haastatteli oopperalaulaja Virpi Räisästä. Tutkii uteliaasti tietoiseen mieleen, alitajuntaan ja uskomuksiin liittyviä asioita.
On joutunut oman laulajan taipaleen aikana taklaamaan monia kehollisia esteitä, ja opetuksessa näkyy viitteitä myös mm. Alexander-tekniikan hyödyntämisestä.
On Laulupedagogit ry:n jäsen. Käynyt myös Oulun kaupungin Kulttuurin elämysopas-valmennuksen keväällä 2023, jonka yhteydessä oheinen kuva on otettu.

Schubertin Ständchen klassisen laulun B-tutkintokonsertistani huhtikuussa 2024.
Paikka Pyhän Tuomaan kirkko. Pianisti Outi Nissi.
MENNEET TAPAHTUMAT

Joulun sävel soi-konsertti
pe 20.12.2024 klo 18.00 Tuiran kirkko, Myllytie 5, 90500 Oulu

Kesän viimeinen ruusu- dramatisoitu konsertti
su 17.11.2024 klo 16.00-17.00 Kiimingin seurakuntakeskus, Kirkonniementie 6, 90900 Kiiminki
la 16.11.2024 klo 19.00-20.00 Oulaisten kirkko, Oulaistenkatu 57, 86300 Oulainen
pe 15.11.2024 klo 18.00-19.00 Karjasillan kirkko, Nokelantie 39, 90150 Oulu

Kesän viimeinen ruusu- dramatisoitu konsertti
ke 30.10.2024 klo 19.00-20.00 Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, 90100 Oulu
Kesän viimeinen ruusu on dramatisoitu konserttikokonaisuus kaihosta, yksinäisyydestä ja vuodenaikojen taittumisesta. Liedkonsertissa kuullaan laulujen lisäksi runoja ja pianomusiikkia.
Esiintyjät: Lotta Aakko (sopraano), Tanja Hökkä (mezzosopraano) ja Tuukka Lukkaroinen (piano).